Iazul de gradina

Decora?iuni

Susurul dulce al apei tasnitoare este revigorant si calmant. Sub orice forma, efectul linistitor al apei nu poate fi ignorat, si este si mai imbietor cu cat este mai clara si pura, ca dintr-un iaz.

O fantana de tip iaz este o piesa arhitecturala care arunca apa in aer sau o varsa intr-un bazin pentru o incantare a simtului vizual. In cele mai vechi timpuri, acestea au fost utilizate doar in sezonul de primavara sau pentru apeducte, insa acuma trendul s-a transformat cu totul. A luat o cu totul noua forma, de la utilizarea practica, la valoare decorativa.

Tehnologia a devenit atat de avansata, incact moduri de a crea fantani de tip iaz s-au dezvoltat pe masura. Ele pot fi acum montate pe un perete sau pot fi folosite pur si simplu ca piese de sine statatoare. Acestea pot fi montate de asemenea si in cele mai mici colturi ale casei. Functioneaza pe principiul de energie mecanica creata de pompe mecanice sau sisteme de recirculare.

Pentru a crea o fantana de tip iaz superba ce va va accentua eleganta curtii sau gradinii, singurele lucruri necesare sunt pompa de iaz, pompa pentru furtun, folie de plastic, plante, izolant rezistent la apa, caramizi, pietre, conducte de protectie si o statuie furmoasa.

Proiectati un iaz care sa se potriveasca facil cu fantana dorita. Introduceti apoi pompa pentru furtun prin partea de jos a unei folii foarte rezistente de plastic. Stabilizati folia la nivelul solului dupa ce izolati gaura din jurul furtunului. Pastrati folia in unghi fata de iaz si construiti o arhitectura artistica cu pietricele si caramizi pe partea de sus a foliei. Apoi plasati statuia fantanii cu grija intr-un mod in care furtunul sa poata fi ascuns in structura sa exterioara. Cele mai multe dintre aceste statui sunt disponibile cu orificii pentru montarea furtunului.

Scufundati complet pompa de apa apoi porniti fantana. Apa va face bule printre pietricele. Pompa si furtunul trebuie ajustate in asa fel incat sa continue sa pompeze apa necesara.

In afara de aceasta fantana, exista multe alte feluri de a crea fantani de tip iaz cum ar fi cascadele pe diferite niveluri. Marimea si tipul structuri nu depind decat de marimea si structura iazului. In orice forma sau stil, appeal-ul fantanii de tip iaz cu siguranta va capta priviri si va atrage complimente, dand un plus de farmec gradinii si adaugand eleganta imprejurimilor.

Pentru mai multe informatii despre Iazul de gradina, informatii inrudite sau din domeniul decora?iuni, vă recomandam să vizitați magazinele inscrise in categoria Decora?iuni